Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergryta med fransk senapssås

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En av de godaste kasslergrytorna jag ätit. Gräslöken sätter pricken över iet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern i stavar och purjolöken i tunna ringar.
  2. Smält smör i en stekpanna. Låt purjolöken mjukna utan att ta färg.Tillsätt kassler, buljongtärning och senap. Srö över mjölet och rör om. Späd med vatten och crème fraichen. Lägg i gräslöken, men spar lite till garnering.
  3. Koka ca 5 minuter. Strö över resten av gräslöken. Servera med kokt potatis gärna pressad eller ris och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • plan69 24 juli 2008

    Vi tillagade denna gryta och åtnjöt den denna sommarkväll (24 juli 2008) i Värmland, ute, sent, bland syrsorna och en flaska vin. Jättegod. Rekommenderas.

  • brorsan 3 oktober 2008

    Överraskande gott! Kanonenkel maträtt som smakar underbart, tack för receptet!

  • flabban 6 december 2008

    Supergott. Fransk senap sätter verkligen pricken över i-et. Tack för ett underbart recept.

  • irene79 10 september 2009

    Tack för detta lätta recept som verkligen var smasken, även dagen efter :)

  • lirarn 26 november 2009

    God och lättlagad när man har bråttom. Sambon blev väldigt förtjust, jag tyckte att den var bara god.

  • saraforsblom 24 december 2009

    Det här receptet verkar bra och det vill jag prova någon gång. Vad ska det vara för sorts buljongtärning?

  • Lunchdax 28 mars 2012

    Full pott! Till och med från mig som i vanliga fall varken gillar kassler, purjolök eller senap. :D Detta kommer göras många gånger, det är enkelt snabbt och jättegott! 5p!

  • Garposkennel 22 oktober 2012

    Har återigen gjort denna goda gryta.Enkel och lättlagad som alla gillar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.