Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Barbro på Kristallens Stensliperi i Lannavaara gjorde denna renkötträtt och serverade i stora lappkåtan under någon av de otaliga festtillfällen hon älskade att arrangera. En ganska salt och underbart smakrik specialare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka renköttet i välsaltat vatten med kryddpeppar och lagerblad efter smak. Tag upp köttet, strimla det i mindre bitar och spara ½ l buljong. Red denna med maizenamjöl till en tjock stuvning.
  2. I en ugnsform lägges kokt kött i strimlor, suovas/rökt renstek i strimlor samt den finhackade löken. Häll över stuvningen och creme fraichen och rör om så allt blandas.
  3. Gratinera med riven ost i 220 grader tills osten har fin färg och är lite knaprig.
  4. Servera med kokt mandelpotatis och en fräsch grönsallad.

Kommentarer (2)

  • yoghurt76 6 januari 2011

    Spännande, detta måste jag prova!

  • hyttan9 18 februari 2011

    Var lite skeptisk när jag läste receptet. Nu efter att ha ätit alldeles för mycket, det var MYCKET gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.