- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En otroligt god grekisk rätt med massor med smaker
Instruktioner
- Köttbullarna
- Skala och hacka löken och kryddorna
Ta bort kanterna från brödskivorna och smula ner resten. Ha i ägget med löken och kryddorna.
Lägg alltihop i en skål och knåda. Låt den vara i kylskap i ca 30 min.
Forma i bollar och stek köttbullarna. Se till att strö vetemjöl runt varje köttbulle innan du steker köttbullarna i stekpannan.
Tomatsåsen
- Hacka tomaterna och kryddorna
Använd oljan som blir kvar i stekpannan efter man stekt köttbullarna. Sila oljan och häll den i en kastrull.
Lägg kryddorna och de hackade tomaterna, låt det koka upp. Häll i vinet.
Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna, låt de ligg och sjuda i såsen 5-10 min.
Servera ris, bulgur och en frisk sallad till
Publicerat den
20 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar