Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key Lime-cupcakes

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

En liten utgåva av den klassiska key lime-pie. Dessa cupcakes är en fröjd för ögat och smakar ännu bättre!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i 2 muffinsplåtars fördjupningar. Rör ihop alla ingredienserna till själva muffinsen i en skål med en elektrisk handmixer, tills degen är slät och blek. Fördela smeten i pappersformarna och grädda dem i 20 minuter. Låt muffinsen svalna av i muffinsplåtarna 5 minuter. Lyft upp pappersformarna från muffinsplåtarna och låt muffinsen avsvalna helt på kakgaller.
  2. Gör under tiden fyllningen. Blanda limesaft och kondenserad mjölk i en liten skål. Skär toppen av på muffinsen och gräv ett litet hål i var och en. Fördela fyllningen i hålen och lägg på "muffinslockena" igen.
  3. Vispa äggvitor och ättika tills där bildas mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av sockret och vispa ytterligare i 1 minut. Upprepa proceduren tills allt sockret är tillsatt. Värm upp ungnen till 230 grader. Spritsa marängmassan på muffinsen och grädda muffinsen i 5 minuter, tills marängtopparna är svagt gyllenbruna.
  4. Förvara inte dessa cupcakes längre än 1 dag i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.