En liten utgåva av den klassiska key lime-pie. Dessa cupcakes är en fröjd för ögat och smakar ännu bättre!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i 2 muffinsplåtars fördjupningar. Rör ihop alla ingredienserna till själva muffinsen i en skål med en elektrisk handmixer, tills degen är slät och blek. Fördela smeten i pappersformarna och grädda dem i 20 minuter. Låt muffinsen svalna av i muffinsplåtarna 5 minuter. Lyft upp pappersformarna från muffinsplåtarna och låt muffinsen avsvalna helt på kakgaller.
- Gör under tiden fyllningen. Blanda limesaft och kondenserad mjölk i en liten skål. Skär toppen av på muffinsen och gräv ett litet hål i var och en. Fördela fyllningen i hålen och lägg på "muffinslockena" igen.
- Vispa äggvitor och ättika tills där bildas mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av sockret och vispa ytterligare i 1 minut. Upprepa proceduren tills allt sockret är tillsatt. Värm upp ungnen till 230 grader. Spritsa marängmassan på muffinsen och grädda muffinsen i 5 minuter, tills marängtopparna är svagt gyllenbruna.
- Förvara inte dessa cupcakes längre än 1 dag i en lufttät burk.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar