Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Khoreshte morgh va mive

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Persisk fruktkyckling Det går också bra med strimlade kycklingfiléer. I så fall bör även plommonen delas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta. Lägg köttet tillsammans med den frästa löken i en kastrull. Tillsätt ½ liter kokande vatten och låt koka under lock i 10-15 minuter. Tillsätt kryddor, buljong, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock ca: 10 minuter eller tills kycklingen är mör.
  2. Under tiden hacka paprikan fint och fräs den i lite olja. Strax före serveringen tillsätt paprikan och bären och rör försiktigt om.
  3. Servera med ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.