Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med indiska kryddor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En enkel och mättande lunchrätt som passar bra i t ex matlådan till jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tills den fått färg. Blanda ned kryddorna och låt dem steka med lite grann. Häll sedan i de krossade tomaterna och buljongtärningen. Låt kryddorna koka in i ca 10-15 minuter. Skär äpplet i små kuber och lägg i grytan tillsammans med kikärterna. Smaka av med socker, salt och curry för rätt smakbrytning mellan salt, starkt och sött. Servera med basmatiris och eventuellt en bit grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.