En härligt smarrig rulltårta för små och stora barn!
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med kiwi arom. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 5-10 minuter.
- Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper.
Tips: Pensla ovanpå kakan med kallt vatten, så lossar pappret lättare. Låt svalna.
- Jordgubbssmörkräm:
Rör smör och florsocker vitt och smidigt med elvisp. Tillsätt jordgubbsarom och hushållsfärg till önskad smak och färg. Vispa smörkrämen igen med elvisp så att färg och arom blir riktigt blandat med smörkrämen.
- Bred ut smörkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar