En av mina absoluta favoritpajer. Superenkel att göra dessutom.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 °C. Smörj en låg, veckad pajform i plåt (diameter 23 cm). Mixa pistaschnötter, digestivekex, socker och rivet limeskal i en matberedare. Blanda i smöret. Tryck ut degen i pajformen. Grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler. Vispa äggulor, kondenserad mjölk och 120 ml färskpressad limesaft poröst. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och släta till ytan med en spatel. Grädda i 15 minuter. Ställ pajen på ett galler. Skala kiwifrukterna, skär dem i tunna skivor och lägg dem i överlappande cirklar på fyllningen.
- Blanda 1 matsked limesaft, vatten, socker och maizena i en liten kastrull. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning tills gelén tjocknar. Ta av kastrullen från plattan. Pensla kiwiskivorna med gelén. Kyl pajen fram till serveringen, i minst 1 timme.
- Jordgubbs- & limetarte med pistaschnötsskal
Gör grundreceptet, men byt kiwiskivorna mot 450 g skivade jordgubbar. Pensla gelén över jordgubbarna.
- Hallon- & limetarte med pistaschnötsskal
Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 500 g hallon. Pensla gelén på hallonen.
- Blåbärs-, kiwi- & limetarte med pistaschnötsskal
Gör grundreceptet och strö en näve blåbär över kiwiskivorna. Pensla gelén på frukten.
- Mango- & limetarte med pistaschnötsskal
Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 350 g skivad mango. Pensla gelén på mangoskivorna.
Publicerat den
7 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar