Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiwi- och limetarte med pistaschnötsskal

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En av mina absoluta favoritpajer. Superenkel att göra dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 °C. Smörj en låg, veckad pajform i plåt (diameter 23 cm). Mixa pistaschnötter, digestivekex, socker och rivet limeskal i en matberedare. Blanda i smöret. Tryck ut degen i pajformen. Grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler. Vispa äggulor, kondenserad mjölk och 120 ml färskpressad limesaft poröst. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och släta till ytan med en spatel. Grädda i 15 minuter. Ställ pajen på ett galler. Skala kiwifrukterna, skär dem i tunna skivor och lägg dem i överlappande cirklar på fyllningen.
  2. Blanda 1 matsked limesaft, vatten, socker och maizena i en liten kastrull. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning tills gelén tjocknar. Ta av kastrullen från plattan. Pensla kiwiskivorna med gelén. Kyl pajen fram till serveringen, i minst 1 timme.
  3. Jordgubbs- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt kiwiskivorna mot 450 g skivade jordgubbar. Pensla gelén över jordgubbarna.
  4. Hallon- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 500 g hallon. Pensla gelén på hallonen.
  5. Blåbärs-, kiwi- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet och strö en näve blåbär över kiwiskivorna. Pensla gelén på frukten.
  6. Mango- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 350 g skivad mango. Pensla gelén på mangoskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.