Kladdkaka är så gott - här är en smalare variant...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
- Smörj en form, gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
- Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Byt ut turkisk yoghurt 10% mot turkisk lättyoghurt 3,5%, vetemjölet mot fullkornsvetemjöl och ströbrödet mot sesamfrön så får du en ännu lättare variant! =)