Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka Light

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kladdkaka är så gott - här är en smalare variant...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
  2. Smörj en form, gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
  5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Smugelidrug 3 maj 2009

    Byt ut turkisk yoghurt 10% mot turkisk lättyoghurt 3,5%, vetemjölet mot fullkornsvetemjöl och ströbrödet mot sesamfrön så får du en ännu lättare variant! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.