Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nougattäcke

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Kladdkaka kan man aldrig få nog av. Det går supersnabbt att slänga ihop en kladdkaka om du skulle få gäster med kort varse. Här är en variant med nougat på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med hasselnötter.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej! Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  5. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och låt svalna något. Hyvla nougaten över kakan och låt den smälta. Kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • begeanka 25 mars 2009

    mmmm, mkt smarrigt.

  • joannahaake 23 oktober 2010

    Försvinnande underbart god..mmmmmmmmmmm

  • kekke46 21 februari 2011

    Den är helt fantastig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.