Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka -rutor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en klassisk kladdkaka. Man kan skära den i rutor för att få den att se finare ut. Om kakan går sönder t.ex kan detta vara ett bra tips. För alla chokladälskare som jag. Går snabbt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175gr
  2. smörj en rund form eller gör som som jag och använd ungpapper i formen.
  3. Sätt smöret i en liten kastrull så smältning. under tiden vispa ägg och socker poröst. (ca 4, 5 min med elvisp o 10min för hand. Smeten skall bli nästan vit och fluffig).
  4. lägg till mjölk.
  5. föbered alla torra ingredienser i en annan skål o rör ihop. (detta kan även förberedas i början). Häll den torra satsen i smeten och rör ihop. Lägg till sist till det smälta smöret.
  6. Häll i allt i formen och grädda mitt i ugnen 10-20 min beroende på hur kladdig ni önskar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.