Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskokta glasrabarber med vaniljpudding, maräng och lättvispad grädde.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En oförglömlig efterrätt som gästerna kommer att fråga efter receptet. 3 överraskningar i 1.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern. Koka upp socker med körsbär, slå det över rabarbern. Låt stå och dra tills rabarbern är klar helt igenom. Kyl ner. Skiva rabarbern på längden.
  2. Vaniljpudding: Koka upp mjölk och grädde med vaniljstången. Slå på övriga ingredienser under kraftig omrörning. Baka klart i ugn på 175 grader 10-15 minuter tills äggen satt sig. Kyl ner. Skär ut bitar.
  3. Marängbotten: Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulor, mjölk, mjöl och bakpulver. Stryk ut i form i önskad tjocklek. Vispa upp äggvitorna, blanda 1 dl socker och vaniljsocker och vänd ner äggvitorna. Bred detta över den andra smeten och baka på 175 grader i 15-20 minuter.
  4. Vispa grädden lätt. Arrangera rabarberna, vaniljpuddingen och marängbottnen med grädden och bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.