En oförglömlig efterrätt som gästerna kommer att fråga efter receptet.
3 överraskningar i 1.
Instruktioner
- Skala rabarbern. Koka upp socker med körsbär, slå det över rabarbern. Låt stå och dra tills rabarbern är klar helt igenom. Kyl ner. Skiva rabarbern på längden.
- Vaniljpudding:
Koka upp mjölk och grädde med vaniljstången. Slå på övriga ingredienser under kraftig omrörning. Baka klart i ugn på 175 grader 10-15 minuter tills äggen satt sig. Kyl ner. Skär ut bitar.
- Marängbotten:
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulor, mjölk, mjöl och bakpulver. Stryk ut i form i önskad tjocklek. Vispa upp äggvitorna, blanda 1 dl socker och vaniljsocker och vänd ner äggvitorna. Bred detta över den andra smeten och baka på 175 grader i 15-20 minuter.
- Vispa grädden lätt. Arrangera rabarberna, vaniljpuddingen och marängbottnen med grädden och bären.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar