Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskräm med Mascarpone

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passa på när det finns färska körsbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka bären. Ta ur kärnorna och blanda bär, socker, vin och kanel i en kastrull. Tilsätt citronskal. Koka upp och låt sjuda ca 5 min under lock.
  2. Rör ut potatismjölet med citronsaft och rör ned. Koka upp igen under omrörning. Rör Mascarpone, crème fraiche och vaniljsocker till slätt konsistens och blanda ner i krämen. Ta ur kanelstången.
  3. Skölj en glas-skål (en eller flera) med kallt vatten och häll upp krämen. Ställ i kylskåp ca 1 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.