Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärstårta

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Smaskens!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka samman smör, mjöl och socker till en gryning massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen som sedan får stå kallt en stund.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en låg form, helst av kaisertyp med upphöjd kant. Grädda ca 25 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  4. Bred på vaniljkrämen över botten och lägg de urkärnade körsbären ovanpå i ett jämnt lager. Lös upp det blötlagda gelatinet i saften och häll den kall över kakan. Ställ kallt att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.