En idealisk tårta som kan göras flera dagar i förväg. Förvara den i frysen och ta fram den vid något festligt tillfälle.
Instruktioner
- Rör glassen mjuk och blanda den med körsbären. Spar ev några bär till garnering. Häll glassen i en rund form klädd med plast- eller aluminiumfolie, 22-23 cm i diameter. Frys glassen igen, minst 2½ timme.
- Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Smält chokladen och blanda ned den i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter, 22-23 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-40 minuter.
- Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den i två bottnar.
- Lägg hälften av körsbärssylten på den första bottnen. Lägg den frusna glassen ovanpå, bred på resten av sylten och lägg på den andra bottnen. Vispa grädden tjock och bred den över tårtan. Ställ tårtan i frysen och frys den några timmar.
- Vid serveringen: Skär tårtan i bitar och låt dem tina ca 5 minuter innan du serverar dem. Garnera ev tårtan med bär.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar