Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen körsbärstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En idealisk tårta som kan göras flera dagar i förväg. Förvara den i frysen och ta fram den vid något festligt tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör glassen mjuk och blanda den med körsbären. Spar ev några bär till garnering. Häll glassen i en rund form klädd med plast- eller aluminiumfolie, 22-23 cm i diameter. Frys glassen igen, minst 2½ timme.
  2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Smält chokladen och blanda ned den i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter, 22-23 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-40 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den i två bottnar.
  4. Lägg hälften av körsbärssylten på den första bottnen. Lägg den frusna glassen ovanpå, bred på resten av sylten och lägg på den andra bottnen. Vispa grädden tjock och bred den över tårtan. Ställ tårtan i frysen och frys den några timmar.
  5. Vid serveringen: Skär tårtan i bitar och låt dem tina ca 5 minuter innan du serverar dem. Garnera ev tårtan med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.