Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättare körsbärstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

240 kalorier per portion En lättversion av klassisk tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klipp ut och lägg ett bakplåtspapper i en rund bakform, 18 cm i diameter.
  3. Rör margarin och socker krämigt, tillsätt vaniljsocker och kakao samt äggen, ett i taget. Rör kraftigt.
  4. Blanda mjölet med bakpulver, vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i formen. Låt stå i ugnen i 25 minuter tills kakan är färdig gräddad.
  5. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den kallna helt, ca 1 timme. Dela den kalla kakan i två tårtbottnar.
  6. Blanda florsockret med färskosten till fyllningen. Skeda 2 msk av körsbärslagen över en av bottnarna.
  7. Bred ut färskosten i ett tjockt lager på bottnen och lägg de avrunna körsbären ovanpå. Lägg på den andra tårtbottnen och tryck försiktigt med den mot fyllningen.
  8. Strö över kakao över tårtan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.