240 kalorier per portion
En lättversion av klassisk tårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klipp ut och lägg ett bakplåtspapper i en rund bakform, 18 cm i diameter.
- Rör margarin och socker krämigt, tillsätt vaniljsocker och kakao samt äggen, ett i taget. Rör kraftigt.
- Blanda mjölet med bakpulver, vänd ner det i smeten.
Bred ut smeten i formen.
Låt stå i ugnen i 25 minuter tills kakan är färdig gräddad.
- Stjälp upp kakan på ett galler och låt den kallna helt, ca 1 timme. Dela den kalla kakan i två tårtbottnar.
- Blanda florsockret med färskosten till fyllningen. Skeda 2 msk av körsbärslagen över en av bottnarna.
- Bred ut färskosten i ett tjockt lager på bottnen och lägg de avrunna körsbären ovanpå.
Lägg på den andra tårtbottnen och tryck försiktigt med den mot fyllningen.
- Strö över kakao över tårtan och servera.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar