Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst körsbärstårta med choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mäktigt möte mellan körsbär och choklad som passar perfekt till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med kakao och ägg till en jämn smet. Spänn fast en bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och ställ in i ugnen 15-20 minuter. Låt kakan kallna i formen, lossa kanten från formen och spänn fast igen.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och rör försiktigt ner i äggsmeten, rör ner sylten lite i taget. Häll fyllningen på tårtbottnen, ställ formen i frysen, gärna över natten.
  3. Riv chokladen grovt eller skär den i flagor med kniv. Tårtan behöver inte tas fram i förväg, för den tinat fort. Toppa ev med körsbärssylten, strö över chokladen och garnera med färska körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.