Mäktigt möte mellan körsbär och choklad som passar perfekt till efterrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och blanda med kakao och ägg till en jämn smet. Spänn fast en bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll i smeten och ställ in i ugnen 15-20 minuter.
Låt kakan kallna i formen, lossa kanten från formen och spänn fast igen.
- Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och rör försiktigt ner i äggsmeten, rör ner sylten lite i taget.
Häll fyllningen på tårtbottnen, ställ formen i frysen, gärna över natten.
- Riv chokladen grovt eller skär den i flagor med kniv.
Tårtan behöver inte tas fram i förväg, för den tinat fort.
Toppa ev med körsbärssylten, strö över chokladen och garnera med färska körsbär.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar