Du gör snabbt denna läckra tårta med hjälp av färdig smördeg. Ingen kommer att kunna motstå en andra bit av tårtan.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Smörj 3 bakplåtspapper med matfett och spreja dem sedan med lite vatten. Tina degen och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. Skär ut 3 runda smördegsbottnar, 20 cm i diameter. Placera smördegsbottnarna på bakplåtspapprena. Grädda varje plåt tills bottnarna är frasiga och gyllene, ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
- Rör vinbärsgelén mjuk och bred ut den på en av bottnarna. Lägg bottnen i frysen 10 minuter.
- Blanda florsockret med citronsaften eller likören. Häll glasyren i mitten, ovanpå rödvinbärsgelén och bred snabbt ut den. Skåra den glaserade ytan i tårtbitar och låt stelna i ca 30 minuter.
- Vispa grädden hårt. Häll hälften av grädden i en spritspåse. Förvara spritspåsen i kylen.
- Vänd ner yoghurten i resten av grädden. Fördela blandningen på 2 av bottnarna. Låt körsbären rinna av och lägg undan 12 stycken till garneringen. Fördela resten av körsbären ovanpå yoghurtgrädden. Lägg ihop de 2 bottnarna. Lägg den kylda bottnen överst. Spritsa ut grädden. Garnera med körsbär.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar