Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärstårta från Holland

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Du gör snabbt denna läckra tårta med hjälp av färdig smördeg. Ingen kommer att kunna motstå en andra bit av tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Smörj 3 bakplåtspapper med matfett och spreja dem sedan med lite vatten. Tina degen och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. Skär ut 3 runda smördegsbottnar, 20 cm i diameter. Placera smördegsbottnarna på bakplåtspapprena. Grädda varje plåt tills bottnarna är frasiga och gyllene, ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
  2. Rör vinbärsgelén mjuk och bred ut den på en av bottnarna. Lägg bottnen i frysen 10 minuter.
  3. Blanda florsockret med citronsaften eller likören. Häll glasyren i mitten, ovanpå rödvinbärsgelén och bred snabbt ut den. Skåra den glaserade ytan i tårtbitar och låt stelna i ca 30 minuter.
  4. Vispa grädden hårt. Häll hälften av grädden i en spritspåse. Förvara spritspåsen i kylen.
  5. Vänd ner yoghurten i resten av grädden. Fördela blandningen på 2 av bottnarna. Låt körsbären rinna av och lägg undan 12 stycken till garneringen. Fördela resten av körsbären ovanpå yoghurtgrädden. Lägg ihop de 2 bottnarna. Lägg den kylda bottnen överst. Spritsa ut grädden. Garnera med körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.