Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med ingefära i currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova att äta köttbullarna på nytt sätt, som här serverade i en härlig sås av curry och kokosmjölk! Currypasta varierar något i styrka och smak, så var försiktig med den när du gör såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs och salt. Blanda i lök, ingefära och ägg. Forma färsen till bullar. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 5 minuter.
  2. Fräs currypastan och thaibasilikan i olja i en panna, ca ½ minut. Blanda i vattenkastanjer och fräs ca 1 minut. Blanda i kokosmjölk och mjölk/grädde, koka upp under omrörning.
  3. Lägg i köttbullarna och sjud dem i såsen ca 3 minuter, rör om då och då. Lägg i grönkålen och koka ca 3 minuter.
  4. Garnera med urkärnad, strimlad pepparfrukt och servera med kokt pasta eller kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.