Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och fetaostpaj

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott att äta en fredagskväll med vänner eller med familjen!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop pajdegen. tryck ut eller kavla ut degen i en rund pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen.
  2. Strimla baconet, skala och hacka löken. Fräs baconet och låt det rinna av sedan på hushållspapper. Stek färsen och löken i matfettet. Pressa över vitlöken, tillsätt baconet och smaka av med salt och peppar. Låt svalna av.
  3. Blanda mjölk, grädde, ägg och kryddor i en skål. Smula nerr fetaosten och blanda till sist i den rivna osten och köttfärsen. Häll blandningen i pajskalet, skär auberginen i skivor och placera dem i pajformen. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter i 225 grader tills fyllningen har stelnat.
  4. Om man inte tycker om aubergin så går det bra med skivade tomater i stället.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.