Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mustig, mättande och kryddig gryta som värmer gott både i magen som i själen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.2. Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skär korven i skivor.
  2. Häll matfett i en stekpanna. När bubblorna slutat bubbla - lägg i färs och lök. Fräs tills färsen blivit torr och smulig, under omrörning.
  3. Tillsätt potatis, kryddor, buljongtärning och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 10 - 15 minuter.
  4. Stek under tiden korvskivorna lätt i matfett. Blanda ner korv och morötter i grytan. Låt grytan koka upp. Servera grytan rykande het med en klick fraiche på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.