Mustig, mättande och kryddig gryta som värmer gott både i magen som i själen!
Instruktioner
- Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.2. Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skär korven i skivor.
- Häll matfett i en stekpanna. När bubblorna slutat bubbla - lägg i färs och lök. Fräs tills färsen blivit torr och smulig, under omrörning.
- Tillsätt potatis, kryddor, buljongtärning och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 10 - 15 minuter.
- Stek under tiden korvskivorna lätt i matfett. Blanda ner korv och morötter i grytan. Låt grytan koka upp. Servera grytan rykande het med en klick fraiche på toppen.
Publicerat den
24 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar