Kött och grönsaker kombineras här med en kryddstark sås. Ännu ett gott recept från det exotiska karibiska köket.
Instruktioner
- Koka riset med dubbelt så mycket vatten eller enligt paketets anvisningar. Blanda färsen med spiskummin och cayennepeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt 10 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa, skölj och hacka paprikan. Låt tomaterna rinna av, men SPARA SPADET. Finhacka tomaterna och skiva oliverna.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn färsen under omrörning så att den blir smulig. Lägg den brynta färsen åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn lök, vitlök och paprika på svag värme 3 minuter. Blanda först ned tomatpuré och sedan buljong. Tillsätt tomatspadet och låt koka upp. Tillsätt färsen och låt koka ihop på medelstark värme under omrörning ca 5 minuter. Blanda ned oliverna.
- Lägg upp riset i två högar på ett uppvärmt fat och lägg köttfärsen mellan rishögarna. Servera genast.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar