Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta från Cuba

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kött och grönsaker kombineras här med en kryddstark sås. Ännu ett gott recept från det exotiska karibiska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset med dubbelt så mycket vatten eller enligt paketets anvisningar. Blanda färsen med spiskummin och cayennepeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt 10 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa, skölj och hacka paprikan. Låt tomaterna rinna av, men SPARA SPADET. Finhacka tomaterna och skiva oliverna.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn färsen under omrörning så att den blir smulig. Lägg den brynta färsen åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn lök, vitlök och paprika på svag värme 3 minuter. Blanda först ned tomatpuré och sedan buljong. Tillsätt tomatspadet och låt koka upp. Tillsätt färsen och låt koka ihop på medelstark värme under omrörning ca 5 minuter. Blanda ned oliverna.
  4. Lägg upp riset i två högar på ett uppvärmt fat och lägg köttfärsen mellan rishögarna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.