Väldigt smakfull paj. Servera till en sallad eller vitkålssallad
Instruktioner
- Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta ihop tille n deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca: 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
- Skala och finhacka löken. Stek färsen och löken brun och smulig i smör. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Skär tomaterna i bitar. Bred ut färsen över pajbottnen. Lägg på tomaterna. Vispa ihop äggen med mjölken. Rör i persiljan, vitlöken och osten, salta och peppra.
- Häll blandningen över färsen och grädda tills pajen har stelnat och fått fin färg ca: 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen med en grönsallad eller vitkålssallad.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar