Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med persilja

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Väldigt smakfull paj. Servera till en sallad eller vitkålssallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta ihop tille n deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca: 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Stek färsen och löken brun och smulig i smör. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  5. Skär tomaterna i bitar. Bred ut färsen över pajbottnen. Lägg på tomaterna. Vispa ihop äggen med mjölken. Rör i persiljan, vitlöken och osten, salta och peppra.
  6. Häll blandningen över färsen och grädda tills pajen har stelnat och fått fin färg ca: 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen med en grönsallad eller vitkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.