Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koka krabba eller kräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag använder vårt familjerecept till alla typer av kräftor och krabba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beräkna att göra detta dagen innan du tänker äta krabban/kräftorna, eller så tidigt som möljigt samma morgon. Smaken utvecklas nämligen om de får stå och marinera i lagen över en dag eller natt.
  2. Häll upp vatten i en stor gryta. Du måste räkna med att alla skaldjur ska få plats tillsammans och att det ska finnas gott om vätska runt om.
  3. Lägg i alla ingredienser utom skaldjuren. Låt koka upp. Lägg i en krabba i taget, börja med den största. Sätt timern på 12 minuter och inom 2-3 minuter bör du få i alla så att koktiden inte diffar för mycket.
  4. Om du har många krabbor kan du t ex koka dem i omgångar och lägga åt sidan efter 12 minuters kokning. När sedan sista krabban är kokt lägger du tillbaka alla i lagen och låter dem svalna t ex utomhus (locket på! och inte i solsken!).
  5. Om det är kallt ute kan de fortsätta stå ute till serveringen, annars ska de kylas i kylskåp. Tänk på att varma produkter värmer hela kylen istället för tvärtom.
  6. Vid servering kan du antingen klyva krabban mitt itu eller öppna den längs med den s k sömmen under skalet.
  7. Servera med rostat bröd, eventuellt en gravlaxsås. Gott att dricka till: en riktigt kall öl!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.