Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmazariner

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Mazariner hör till de festligare kaffekakorna. Dessa är gudomligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till bottnarna i matberedare eller bunke för hand. Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet ca 1 timme.
  2. Rör samman matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägg och kokosflingor. Låt hallonsylten rinna av något i en sil och spara det "syltspad" som bildas.
  3. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och ta med mått ut runda kakor, ca 8 cm i diameter. Klä små runda aluminiumfolieformar med degen.
  4. Lägg 1/2 tsk avrunnen hallonsylt i varje form och fyll dem sedan till 2/3 med kokossmeten. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 minuter.
  5. Låt mazarinerna kallna. Bred sedan över litet "syltspad" och glasera slutligen med florsocker utrört i litet kallt vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmammansfavoriter 7 februari 2011

    mmm, det låter som en vinnare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.