Mazariner hör till de festligare kaffekakorna. Dessa är gudomligt goda!
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till bottnarna i matberedare eller bunke för hand. Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet ca 1 timme.
- Rör samman matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägg och kokosflingor. Låt hallonsylten rinna av något i en sil och spara det "syltspad" som bildas.
- Kavla ut degen 2-3 mm tjock och ta med mått ut runda kakor, ca 8 cm i diameter. Klä små runda aluminiumfolieformar med degen.
- Lägg 1/2 tsk avrunnen hallonsylt i varje form och fyll dem sedan till 2/3 med kokossmeten. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 minuter.
- Låt mazarinerna kallna. Bred sedan över litet "syltspad" och glasera slutligen med florsocker utrört i litet kallt vatten.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm, det låter som en vinnare!