Den friska limesmaken blir en härlig brytning till kokossmaken.
Instruktioner
- Pressa ut saften från limen i en kastrull och tillsätt strösocker. Låt såsen sjuda ett par minuter och låt sedan svalna.
- Rosta kokosflingorna gyllenbruna. Vispa grädden hårt. Vispa upp äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggsmeten.
- Häll försiktigt ner kokosmjölken och rör runt ordentligt. Rör ner kokosflingorna. Häll upp glassen i en skål eller i tömda kokosnötter och ställ in i frysen.
- Rör lite då och då i glassen. När den börjar bli lite frusen, häll ner limesås i glassen, men rör inte runt.
- Ställ in i frysen och låt frysa klart. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den fått tina något.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar