Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosnötsglass med limesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den friska limesmaken blir en härlig brytning till kokossmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa ut saften från limen i en kastrull och tillsätt strösocker. Låt såsen sjuda ett par minuter och låt sedan svalna.
  2. Rosta kokosflingorna gyllenbruna. Vispa grädden hårt. Vispa upp äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggsmeten.
  3. Häll försiktigt ner kokosmjölken och rör runt ordentligt. Rör ner kokosflingorna. Häll upp glassen i en skål eller i tömda kokosnötter och ställ in i frysen.
  4. Rör lite då och då i glassen. När den börjar bli lite frusen, häll ner limesås i glassen, men rör inte runt.
  5. Ställ in i frysen och låt frysa klart. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den fått tina något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.