Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

KOKOSPANNKAKOR

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ovanliga, supergoda pannkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Bred ut riven kokos på en ugnsplåt och rosta på 150 grader i 10 minuter till sden är mörkt gyllene. Skaka plåten då och då. Häll kokosen av plåten så fort den är färdig, så att den inte bränner vid. Ställ undan.
  2. 2. Blanda vetemjöl och rismjöl i en medelstor bunke. Rör ner socker och kokosflingor med en sked. Gör en grop i mitten av mjölet, häll i en blanding av kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet.
  3. 3. Smält lite smör i en teflon panna eller crêpepanna. Häll 4 matskedar pannkakssmet i pannan och stek på medelstark värme tills undersidan är gyllene. Vänd pannkakan och stek på andra sidan. Lägg upp pannkakan på ett fat och täck med kökshanduk så att den håller sig varm. Upprepa med resten av pannkakssmeten, och lägg i mer smör i pannan när det behövs.
  4. 4. Skär bananerna i tjocka skivor på diagonalen. Smält smöret i pannan, lägg i bananerna och vänd dem tills de är täckta med smör. Stek på medelstark värme tills bananerna börjar bli mjuka och blir bruna. Strö över farinsocker har smält. Rör ner limesaften. Fördela bananerna på pannkakorna och vik i hop dem. Strö över rostad kokos och strimlat limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.