Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosplättar med valnötsglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättgjord men suveränt god efterrätt. Riktigt söt är den också. Försök hitta just valnötsglass det blir mycket godare än vaniljglass, särskilt tillsammans med lönnsirapen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 250° (endast övervärme).
  2. Plättsmet: Vispa ihop mjölet med cirka hälften av mjölken till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det och saltet. Tillsätt äggen, ett i taget, och resten av mjölken under vispning.
  3. Låt lite smör få färg i plättlaggen. Klicka ut smeten och stek plättarna. Lägg upp plättarna i eldfast form och strö ett tunt lager riven kokos över.
  4. Gratinera i ugnen tills kokosen fått färg. Servera med lönnsirap och valnötsglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.