Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt hel torsk med grönt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Smarrigt värre o väldigt omtyckt rätt som jag gärna bjuder på när det kommer nån på middag

Ingredienser

Instruktioner

Skölj torsken. Gnid in den med salt, även inuti. skölj purjon och skär den i ringar. Skala morötterna och skär eller hyvla dem på rivjärn i lövtunna skivor. Fördela grönsa­kerna i botten på en genomfuktad lergryta och häll på buljongen. Placera torsken och persiljekvisten ovanpå. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen. Sätt den på 200 grader och låt gry­tan stå i 1 1/4 tim. Bjud kokt potatis, riven pepparrot och smält smör till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.