Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt lax i folie

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt uppskattad med en underbar sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka fisken väl, ut och invändigt. Blanda salt, citronpeppar, muskot och vitlökspulver. Krydda laxen in och utvändigt. Lägg folie i en långpanna och smörj där fisken ska ligga. Skär purjolök och dillstjälkar i små bitar, fyll sedan fisken med blandningen. Vik ihop folien väl om laxen och foliekoka 60 min. mitt i ugnen på 200 grader. Kontrollera sedan vid ryggfenan om den är klar. Låt svalna i folien. Sås: Rör majonäs och gräddfil till en slät sås. Smaksätt med salt och citronpeppar samt rör i den hackade dillen. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i blandningen. Låt såsen stå kallt och mogna ett par timmar.
  2. OBS: Laxen ätes kall

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.