- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Väldigt uppskattad med en underbar sås
Instruktioner
- Skölj och torka fisken väl, ut och invändigt.
Blanda salt, citronpeppar, muskot och vitlökspulver.
Krydda laxen in och utvändigt.
Lägg folie i en långpanna och smörj där fisken ska ligga.
Skär purjolök och dillstjälkar i små bitar, fyll sedan fisken med blandningen.
Vik ihop folien väl om laxen och foliekoka 60 min. mitt i ugnen på 200 grader.
Kontrollera sedan vid ryggfenan om den är klar. Låt svalna i folien.
Sås:
Rör majonäs och gräddfil till en slät sås.
Smaksätt med salt och citronpeppar samt rör i den hackade dillen.
Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i blandningen.
Låt såsen stå kallt och mogna ett par timmar.
- OBS: Laxen ätes kall
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar