Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokta bananer med kanel och kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en indonesisk rätt som kräver en ångkokare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Notera: Bananskalet blir bruna i samband med kokningen, men fruktköttet inuti är gyllenbrunt.
  2. Skär bort ändarna på bananerna, men skala inte. Lägg dem i en ångkokare med lock och ångkoka dem ca 5 minuter över en kastrull med kokande vatten. Skala bananerna med hjälp av en tång och kniv.
  3. Rör ihop mjöl, socker och kanel i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och blanda väl. Ställ kastrullen på medelstark värme och låt såsen koka upp under omrörning och sjuda ca 2 minuter tills den tjocknar. Servera såsen tillsammans med de varma bananerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.