Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med nötter

 
Skriv ut

Kolafyllningen med smak av mörk choklad och knapriga nötter. Njutning på kalasnivå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Arbeta samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. ca 24 cm i diam, och lår stå kallt 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda mitt i ugn ca 10 minuter.
  2. Grovhacka chokladen och nötterna för sig. Vispa ägg, farin, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Rör ner detta i äggsmeten. Vänd hälften av nötterna.
  3. Häll smeten i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter. Låt kallna. Strö över resten av nötterna inför serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.