Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med nötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

...servera med vaniljglass eller vispad grädde...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen i 250° i 10 minuter. Låt skalet svalna i formen.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom matfett och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknat, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Ta kastrullen bort från värmen och rör i matfettet. Tillsätt nötterna.
  6. Häll upp fyllningen i skalet.
  7. Ställ i kylen i 3 timmar för att stelna. Ta bort kanten på formen och garnera pajen med vispad grädde. Dofta över lite chokladflorsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hungrigasofia 8 november 2011

    Mycket god och lättbakad paj!

  • MrsC 8 november 2011

    :-D Härligt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.