...servera med vaniljglass eller vispad grädde...
Instruktioner
- Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i 250° i 10 minuter.
Låt skalet svalna i formen.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen utom matfett och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknat, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
- Ta kastrullen bort från värmen och rör i matfettet.
Tillsätt nötterna.
- Häll upp fyllningen i skalet.
- Ställ i kylen i 3 timmar för att stelna.
Ta bort kanten på formen och garnera pajen med vispad grädde. Dofta över lite chokladflorsocker.
Publicerat den
10 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och lättbakad paj!
:-D Härligt!!