Nötälskarens favorit! Allt gott på en och samma gång. Njut den i små bitar med lättvispad grädde.
Instruktioner
- Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare. tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Låt den stå kallt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna i formen.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen utom smör och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknar och temperaturen är 120 grader, ca 10 minuter.
Rör om då och då.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Tillsätt nötterna. Häll fyllningen i skalet. Låt svalna. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Ta bort kanten på formen.
- Servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
8 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar