Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med nötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nötälskarens favorit! Allt gott på en och samma gång. Njut den i små bitar med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare. tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt den stå kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna i formen.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom smör och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknar och temperaturen är 120 grader, ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Tillsätt nötterna. Häll fyllningen i skalet. Låt svalna. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Ta bort kanten på formen.
  5. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.