Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskrans med vaniljgrädde

 
Skriv ut

Ett mycket gammalt recept som är väl värt att återuppliva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en hålform noga.
  2. Mal mandeln och vispa äggvitorna hårt. Rör gulorna med sockret och tillsätt mandeln, potatismjölet och äggvitorna.
  3. Grädda kakan och låt den svalna något.
  4. Koka sockerlagen och häll i konjaken. Stick små hål i kakan, använd en provsticka. Pensla lagen över kakan, allt ska penslas på. Låt kakan stå till nästa dag för att safta till sig. Rör äggulan med vaniljsockret och tillsätt den vispade grädden. Fyll "hålet" i kakan med vaniljgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.