Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kornkringlor - diabetes

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Om man vill kan man pensla dem med ex. vatten och stö lite socker el. dyligt på till servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Smält fettet och blanda det med mjölken och filmjölken. Låt degspadet bli fingervarmt innan du smular i jästen och rör om så att den löser sig.
  3. Tillsätt salt och de olika mjölsorterna tillsammans med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
  4. Skrapa ned degen på mjölat bord och rulla ut fingertjocka längder, ca 16 cm långa. Forma till kringlor och låt dem jäsa på plåten i 20–30 minuter.
  5. Grädda till lagom färg på mittfalsen, 10–12 minuter. Servera kringlorna precis som de är eller med smörgåsfett eller någon smaksatt ostmassa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.