Vill man ha mjölk eller socker i så är det bara att byta ut motsvarande ingrediens.
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Blanda fett och mjölk (mjölkersättning) i en kastrull och värm till 37°. Smula jästen och rör ut den med degspadet.
- Tillsätt socker eller sötningsmedel, salt och 8–9 dl av mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen väl och låt jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
- Stöt kardemumman, riv ingefäran och blanda med fettet till fyllningen.
- Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl men spara ca 1 dl till utbakningen. Knåda degen och baka ut till släta bullar.
- Lägg bullarna på en papperstäckt plåt och tryck en fördjupning med mjölat pekfinger i varje bulle. Lägg en knapp tesked fyllning i varje bulle och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda på mittfalsen i 10–11 minuter. Bullarna kan frysas.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar