Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med klickfyllning - diabetes - laktos

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Vill man ha mjölk eller socker i så är det bara att byta ut motsvarande ingrediens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Blanda fett och mjölk (mjölkersättning) i en kastrull och värm till 37°. Smula jästen och rör ut den med degspadet.
  3. Tillsätt socker eller sötningsmedel, salt och 8–9 dl av mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen väl och låt jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
  4. Stöt kardemumman, riv ingefäran och blanda med fettet till fyllningen.
  5. Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl men spara ca 1 dl till utbakningen. Knåda degen och baka ut till släta bullar.
  6. Lägg bullarna på en papperstäckt plåt och tryck en fördjupning med mjölat pekfinger i varje bulle. Lägg en knapp tesked fyllning i varje bulle och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda på mittfalsen i 10–11 minuter. Bullarna kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.