Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grunddeg till vetebullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En vetedeg ligger som grund till fem sorters bullar. Använd gärna stenmalet ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.
  3. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.