Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvsoppa med dragon

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god rätt som serveras minst en gång i månaden då pengarna börjar ta slut. Mättande och går att göra mycket åt gången. Vi använder Falukorv här hemma, men kan tänka mig att någon annan korv blir lika gott. Ursprungligen från finsk korvsoppa som vi alltid åt när jag var lite, men med min egna touch. Billiga ingredienser och oftast sånt som vi har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter, dela potatisen i 4 delar och morötterna i 3 cm tjocka skivor. Lägg ner i en stor kastrull och fyll upp med vatten så det täcker. Lägg i buljong och låt koka upp.
  2. Medans potatis och morötter börjar koka: Skala & strimla löken, skär korv i 4 cm tjocka skivor och sedan i fyra delar per skiva. Bryn lök och korv i stekpanna, tillsätt tomatpuren, salt och peppar och bryn ihop i någon minut.
  3. Häll i korven i soppan och låt koka under lock i 15 minuter. Häll ev. på mera vatten. Tillsätt dragon och smaka av ifall det behövs kryddas mer.
  4. Ibland tillsätter vi även chilisås av ketchup typ eller sweet chilisås, majs eller det vi har hemma som passar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.