Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett med äppelringar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna kombination av fläskkotlett och äpple är en kanongod eftersom smakerna kompletterar varandra så bra. Prova och smaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort fettet från fläskkotletterna och säkra den med en tandpetare. När fettet har skurits bort kan det hända att kotletten har lösa delar. Sätt fast de lösa delarna med en tandpetare så att de inte faller isär. Krydda kotletterna med salt och svartpeppar.
  2. Skölj och kärna ur äpplena. Skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lämna skalet på.
  3. Sätt på grillen och låt kolen bli vit eller sätt på ugnens grill. Grilla köttet tills det är genomgrillat, 10 cm från värmen, i 4-5 minuter på var sida.
  4. Smält matfettet i en stekpanna och tillsätt curry, citronsaft och buljong. Koka upp och lägg ner äppelskivorna. Låt koka 3-5 minuter tills vätskan har reducerats och äpplena är gyllengula på båda sidor.
  5. Lägg upp fläskkotletter och äpplen på ett fat och servera varmt med ångkokta grönsaker.
  6. Variation: Köttet kan marineras före tillagningen. Blanda lika delar äpplejuice, olivolja och färskpressad citronsaft. Marinera en timma innan tillagningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.