En klassiker från de brittiska öarna. Den friska, sötsura vinbärssåsen ger en fin smak åt den möra fläskkotletten.
Instruktioner
- Strö svartpeppar och rivet citronskal över fläskkotletterna. Hetta upp matfettet i en teflonpanna på medelvärme. Lägg ner kotletterna i stekpannan och stek tills de är genomstekta, ca 10-15 minuter. Vänd dem en gång.
- Smält gelén i en kastrull. Blanda portvin och maizena i en skål. Blanda väl. Vispa ner blandningen i den smälta gelén. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner färskpressad citron, citronskal, senap, salt och peppar.
- Lägg upp kotletterna på tallrikar. Häll såsen ovanpå kotletterna. Servera genast.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar