Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett med cumberlandsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker från de brittiska öarna. Den friska, sötsura vinbärssåsen ger en fin smak åt den möra fläskkotletten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö svartpeppar och rivet citronskal över fläskkotletterna. Hetta upp matfettet i en teflonpanna på medelvärme. Lägg ner kotletterna i stekpannan och stek tills de är genomstekta, ca 10-15 minuter. Vänd dem en gång.
  2. Smält gelén i en kastrull. Blanda portvin och maizena i en skål. Blanda väl. Vispa ner blandningen i den smälta gelén. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner färskpressad citron, citronskal, senap, salt och peppar.
  3. Lägg upp kotletterna på tallrikar. Häll såsen ovanpå kotletterna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.