Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotletter i grönsakssås

 
Skriv ut

Enkelt och billigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grönsaksjuicen. Skär vitlöksklyftorna i halvor och lägg ner i juicen tillsammans med salt, grönpeppar och lagerblad. Lägg i kotletterna några i taget så att de täcks med skyn. Då stängs porerna och köttsaften stannar på plats. Lägg på ett lock och sjud i ca: 7 minuter.
  2. Skala morötterna och löken. Skär dem i stora bitar och lägg dem runt kotletterna. Sjud i ca: 10 minuter till.
  3. Lägg kotletterna och 2/3 av grönsakerna på ett serveringsfat. Håll det varmt.
  4. Koka grönsaksjuicen och de resterande grönsakerna kraftigt i 10 minuter. Mixa sedan allt eller mosa grönsakerna med en gaffel. Häll såsen runtom kotletterna eller med såssnipa. Servera med kokt eller pressad potatis eller en potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.