Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotletter med tomatröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Kotletterna blir en kulinarisk upplevelse om man först marinerar dem i olja och vinäger och därefter panerar dem i sesamfrön. De serveras dessutom med en läcker blandning av tomater och oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kotletterna på ett fat. Blanda olja och vinäger och droppa detta över köttet. Låt marinera 2 - 6 timmar och vänd kotletterna då och då.
  2. Grovhacka flådda tomater och selleri. Dela oliverna. Bryn selleribitarna lätt i litet matfett i en gryta. Tillsätt tomater och oliver och ta grytan från värmen.
  3. Ta upp kotletterna ur marinaden och vänd dem i en blandning av sesamfrön och mjöl. Stek dem i matfett i en stekpanna 4 - 5 minuter på varje sida. Koka ur stekpannan med buljong och resten av marinaden. Red av med litet maizena utrört i kallt vatten. Såsen ska inte vara tjock.
  4. Häll såsen över grönsakerna i grytan och värm upp det hela. Smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över kotletterna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.