Instruktioner
Koka upp 10 dl vatten med buljong i en stor kastrull. Tillsätt avorioris. Koka under lock i 20 minuter.
Skär savojkål i 1 cm breda strimlor.
Skölj och strimla purjolök.
Smält smör i en stekpanna (med lock), tillsätt savojkålen, purjon och fräs på medelhög värme i 3 minuter. Häll på grädde, 1 dl vatten och 0,5 tsk salt. Sjud under lock på svag värme i ca 7 minuter.
Skala och grovriv morötter.
Skala kålrabbi med en liten kniv och skär dem i 1 cm stora tärningar. Blanda grönsakerna med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i en skål.
Rör ner riven ost, kräftstjärtar, räkor och den gräddiga savojkålen och purjon i det kokta riset och låt bli varmt i ca 2 min.
Servera risotton med råkostsallad.