Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstjärts- och räkrisotto med råkostsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den fräscha råkostsalladen passar bra till den varma, krämiga risotton.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 10 dl vatten med buljong i en stor kastrull. Tillsätt avorioris. Koka under lock i 20 minuter. Skär savojkål i 1 cm breda strimlor. Skölj och strimla purjolök. Smält smör i en stekpanna (med lock), tillsätt savojkålen, purjon och fräs på medelhög värme i 3 minuter. Häll på grädde, 1 dl vatten och 0,5 tsk salt. Sjud under lock på svag värme i ca 7 minuter. Skala och grovriv morötter. Skala kålrabbi med en liten kniv och skär dem i 1 cm stora tärningar. Blanda grönsakerna med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i en skål. Rör ner riven ost, kräftstjärtar, räkor och den gräddiga savojkålen och purjon i det kokta riset och låt bli varmt i ca 2 min. Servera risotton med råkostsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.