Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftströmming i ugnen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min mamma serverade ofta kräftströmming på sommarlovet, till påsk, till jul- jag gillade det aldrig som barn, men idag en höjdarrätt! God varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Klipp bort fenorna längs ryggsidan på strömmingen. Lägg ut strömmingsfiléerna med köttsidan upp på arbetsbänken.
  3. Salta lätt och peppra och rulla sedan ihop dem med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en ugnssäker form.
  4. Blanda tomatpurén med dill, dillfrö och öl. Smaka av med salt och peppar. Slå blandningen över strömmingarna och täck formen med folie.
  5. Grädda strömmingen 20 minuter i 200 graders ugn. Ta ut och låt strömmingen kallna.
  6. Servera gärna med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • claesse 23 december 2008

    för 1 kg strömming låter 1 tsk slt väldigt lite samt 20 minuter i ugn hinner inte ens fisken bli varm för denna vikt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.