Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig jordgubbspaj

 
Skriv ut

Sommarens favorit! Lika god till kaffekalaset som till efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut 2/3 av degen i en rund paj form, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåps kallt att vila i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 7-8 minuter.
  4. Rör ihop crème fraiche, äggulor, socker och vaniljsocker och häll blandningen i degskalet.
  5. Fördela jordgubbarna jämnt över gräddsmeten. Skär stora bär i mindre bitar.
  6. Smula över den sparade degen och strö sist över den flagade mandeln.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 25-30 minuter, eller tills fyllningen stannat.
  8. Servera pajen lätt ljummen, gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.