Sommarens favorit! Lika god till kaffekalaset som till efterrätt
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut 2/3 av degen i en rund paj form, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen i kylskåps kallt att vila i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 7-8 minuter.
- Rör ihop crème fraiche, äggulor, socker och vaniljsocker och häll blandningen i degskalet.
- Fördela jordgubbarna jämnt över gräddsmeten. Skär stora bär i mindre bitar.
- Smula över den sparade degen och strö sist över den flagade mandeln.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 25-30 minuter, eller tills fyllningen stannat.
- Servera pajen lätt ljummen, gärna med en klick vispad grädde.
Publicerat den
16 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar