Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kardemumma- och hallonkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Som en blandning av cheesecake och vanlig kaka. Somrig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Gör en smuldeg av vetemjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma med smöret i en matberedare eller för hand. Lägg 2 ½ dl av smuldegen åt sidan. Rör ihop gräddfil, ägg, bakpulver och bikarbonat och blanda med resten av smuldegen. Rör till en kraftig smet och bred ut den i formen. Dra försiktigt upp lite smet mot kanten. Rör ihop cream cheese, ägg och socker till fyllningen och häll den mitt i formen. Blanda hallonen med 1 msk socker. Fördela hallonen i formen och strö över den sparade smuldegen. Grädda kakan i 45 - 55 minuter. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt svalna i formen.
  2. Kan serveras med lite vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.