Som en blandning av cheesecake och vanlig kaka. Somrig och god.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
Gör en smuldeg av vetemjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma med smöret i en matberedare eller för hand. Lägg 2 ½ dl av smuldegen åt sidan.
Rör ihop gräddfil, ägg, bakpulver och bikarbonat och blanda med resten av smuldegen. Rör till en kraftig smet och bred ut den i formen. Dra försiktigt upp lite smet mot kanten.
Rör ihop cream cheese, ägg och socker till fyllningen och häll den mitt i formen.
Blanda hallonen med 1 msk socker. Fördela hallonen i formen och strö över den sparade smuldegen.
Grädda kakan i 45 - 55 minuter. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg.
Låt svalna i formen.
- Kan serveras med lite vaniljglass.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar