Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk festgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Väldigt god och lättlagad rätt. Perfekt bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm bitar. Skär korven i 3-4 cm långa bitar. Bryn korven utan fett och lägg över dem i en stekgryta. Bryn köttet i det fett som finns i stekpannan och lägg sedan över i stekgrytan.
  2. Tillsätt grädde. Smula ned buljongtärningen. Rör ut mjölet i mjölken och tillsätt blandningen. Krydda med kryddörter, råsocker, salt och peppar. Sjud under lock i ca 10 minuter.
  3. Skär pepparfrukten i strimlor och tillsätt den. Låt sjuda ytterligare ett par minuter. Skär saltgurkan i strimlor och tillsätt tillsammans med oliver och syltlök.
  4. Värm grytan före servering. Serveras med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matskoj 16 oktober 2008

    Den här grytan var himmelskt god. Gjorde iordning grytan och åkte på landet med goda vänner och plockade svamp. Kom hem och kokade ris och värmde på grytan. Perfekt, och alla tyckte det var jättegott! Kommer absolut att göra det här flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.