Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärskaka med krusbärskompott

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lycka i form. Syrlig kaka med nötter och choklad som serveras med en sötsyrlig krusbärskompott och grädde. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1½ liter.
  3. Halvera krusbären. Rör smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rör ihop smeten med filmjölk eller yoghurt, vit choklad och hälften av nötterna.
  5. Bred ut smeten i formen. Lägg på krusbär och strö över resten av nötterna.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
  7. Kompott: Noppa och halvera bären. Lägg dem med socker och vatten i en kastrull. Lägg på ett lock och sjud på meddelvärme i ca 5 minuter. Red med potatismjölet.
  8. Servera kakan med krusbärskompotten och lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.