Lycka i form. Syrlig kaka med nötter och choklad som serveras med en sötsyrlig krusbärskompott och grädde. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1½ liter.
- Halvera krusbären. Rör smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker.
- Rör ihop smeten med filmjölk eller yoghurt, vit choklad och hälften av nötterna.
- Bred ut smeten i formen. Lägg på krusbär och strö över resten av nötterna.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
- Kompott:
Noppa och halvera bären. Lägg dem med socker och vatten i en kastrull. Lägg på ett lock och sjud på meddelvärme i ca 5 minuter. Red med potatismjölet.
- Servera kakan med krusbärskompotten och lite vispad grädde.
Publicerat den
8 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar