De syrliga krusbären blir en fin kombination med det knäckiga toscatäcket.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och sikta ner mjölet som blandats med vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Blanda krusbären med 1-2 msk socker och fördela dem över kaksmeten och tryck ner bären i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda tills smeten börjar tjockna. Blanda i mandelspånen.
- Ta ut kakan ur ugnen. Fördela försiktigt blandningen över kakan. Lättast kan vara att klicka ut den med en tesked. Grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 15 minuter.
- Servera kakan ljummen med vaniljsås eller kall som den är.
Publicerat den
7 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar